- SANDRA FRYKMAN -

Alla inlägg under september 2014

Av Sandra - 26 september 2014 22:08

1. Lärt Lucas säga "jag heter Lucas" på engelska. Också vad femtio olika saker heter på engelska. Lakan (sheet) var roligast tyckte han för det lät som skit...

2. Haft kramkalas med mina hundar. Det händer aldrig så det var en stor grej. De har legat vid min sida hela dagen och gärna så nära de kunnat.

3. Fått världens sötaste teckning utav Amelia föreställande massor av söta älvor/féer som hon färglagt så fint. Och kommit på historier om.

4. Jag har sett "catch me if you can" ungefär tolv år för sent, men jag är ju som sagt seg när det gäller sånt, filmen var riktigt bra och återigen - Leo DiCaprio är en gud.

5. Förklarat hela historien om Romeo och Julia för Amelia då vi såg en bit av den filmen, den moderna versionen alltså. Amelias kommentar var följande: "men vem vill dö? Alltså jag fattar inte mig på det där med kärlek jag..." Nej, då är vi nog två.

6. Pratat om tornados, cancer (!) och döden. Det märks att barnen lär sig mer och mer nu och de hör mycket från kompisar, tvn osv.
Faktum ett: tornados suger. Överens.
Faktum två: cancer suger. Överens.
Faktum tre: döden suger, men den gör inte ont och är inte farlig. Överens.
Just delen om döden försöker jag alltid förklara på ett enkelt sätt, men ärligt. De behöver inga bloddrypande detaljer om det men de vet att alla dör till slut och nästan alla dör av ålder. Det är då man kommer till himlen, för det är något jag tror på även om jag är lite av en ateist.

Nu ska jag fortsätta läsa. Har ju alla Camilla Läckbergs böcker och slukar den ena efter den andra.
Min favorit är Fyrvaktaren, den är så kuslig.

Sov gott med er! Förhoppningsvis får ni bättre sömn än mig = nackspärr.

Av Sandra - 25 september 2014 13:22

Jag har lite tråkigt så jag kör en liten nostalgitripp:-)

1.) Såklart dagarna då barnen föddes. Den känslan när man får höra deras första skrik, känna deras små mjuka kroppar mot sig, det är en overklig känsla. Jag saknar de tiderna mest av allt.

2.) När jag flyttade till en egen lägenhet med Amelia, för det var då jag verkligen insåg att jag var vuxen, att jag hade ansvaret och kontrollen över mig själv och henne.

3.) Kvällen då jag insåg att jag faktiskt var kär i Matthias, på riktigt. Jag minns att jag tänkte "Såhär ska det kännas", och allting föll på plats. Det är lite knepigt att förklara helt och hållet men allt blev bara perfekt.

4.) Sista gången jag träffade mormor innan hon gick bort. Även om hon var borta större delen av tiden så lyckades hon ge mig några bra råd och jag hör dem ofta i huvudet.

5.) En kväll när jag och Elvira pratade om massa tunga saker, saker vi inte sagt högt förut, och bara känslan av att veta att man kunde anförtro sig sådant var rätt mäktigt. Att någon förstod känslorna, tankarna och valen. Det är därför hon är så bra, hon förstår sånt ingen annan förstår.

6.) Kanske fånigt men jag blev så otroligt glad när jag fick mina betyg efter ett år på IV, när jag kämpat så hårt för att klara av matten, och äntligen kunde inse att det inte var mig det var fel på, jag hade klarat matten utan problem. Eftersom jag hade IG i det i fem år så hade jag helt tappat hoppet. När jag slutade IV hade jag VG ;-)

7.) När vi flyttade till lägenheten vi bor i nu, då kändes det som om en stor sten släppte i mig. Den gamla lägenheten hade inga fel fysiskt men jag hade gått igenom mycket dåligt där och behövde en ny start.

8.) När Nanna och Alwin flyttade hem till oss. Trots att jag vissa dagar vill ge bort dem, så älskar jag mina små råttor lika mycket som jag älskar mina barn. Jag har redan ångest inför den dagen de inte finns längre. Hur ska jag klara mig utan mina små valpar?

Av Sandra - 24 september 2014 20:55

..där jag lägger mig innan nio.
Jag börjar ärligt tro att jag åldrats minst femtiofem år.

Men det är skönt! Jag älskar att få krypa ned under mitt täcke och läsa eller se på Cougar Town.
(Ja jag har börjat kolla igen, pausen varade bara i en månad hehe)
Jag saknade Ellie sååå mycket ;-)

Amelia hade en kompis med sig förut hem och det har varit full rulle här, minst sagt. Nu sover båda två dock, nöjda och glada.
Skoljoggen gick bra, men hon var lite trött efteråt och jag förstår henne, jag var nog den lataste personen som någonsin gått skoljoggen, jag brukade gena och gå hem istället..!

Imorgon ska vi rensa deras rum på leksaker. Jag är nog mindre peppad än barnen, jag tycker det ska bli urtråkigt men det måste göras.

Nä, nu ska jag se de tre sista avsnitten på säsong tre så jag kan sova.

God natt!

Av Sandra - 23 september 2014 17:26

hade visst redan visat skorna i inlägget nedanför förut.. Snacka om att jag blivit yr i bollen!

Något jag kom på att jag verkligen vill ha är en Fjällräven-jacka.
Matthias har en....
Synd den är fyra storlekar för stor för mig.

Av Sandra - 23 september 2014 13:07

Ja inte hade jag förberett mig på en sådan kyla som jag fick kastad i ansiktet imorse när jag gick ut med hundarna i alla fall..
Det är faktiskt skönt att det börjar bli kallt, för jag älskar ju jackor, halsdukar och varma skor..
Jag har säkert tjatat om det sen i juni, det är något särskilt med hösten.

Jag börjar må bättre efter förkylningen (eller influensan om man ska tro Aftonbladet), men har istället fått huvudvärk som håller i sig från ungefär den här tiden fram till elva på kvällen. Jättestörande...


Imorgon har jag en busy day kan man säga, och kommer vara stressad men såna dagar måste man också genomlida, det är svårt att få allting att klaffa perfekt ibland.

Men idag följde Amelia med en kompis hem från skolan, väl förtjänt tycker jag då vi klarade av läxan på fem minuter igår kväll.
Tänk vad mycket läxor de har redan... Nya varje vecka, både matte och svenska, mestadels.
Tur man kommer ihåg det mesta, haha...


Apropå hösten så vill jag gärna ha dessa godingar ovanför! Får spara lite pengar, kan bli det dyraste jag någonsin köpt till mig själv förutom min telefon.. Ska försöka hitta liknande på eBay, jag känner mig inte helt okej med att spendera tusen kronor för ett par skor. Nä.. Inte min grej riktigt.

Av Sandra - 22 september 2014 14:40

Ja så var det måndag igen!
Jag fick ett väldigt roligt uppvaknande imorse, Nanna anföll mig med pussar...

Amelia har kommit hem från skolan, jag funderar på vad vi ska äta till middag. För mycket mat och beslutsångest. ;-)

Ska fortsätta läsa läxor med Amelia ikväll, hon är jätteduktig och klarar av det utan problem.

Av Sandra - 21 september 2014 19:54

Dessa ursnygga stövlar från Fowler vill jag jättegärna ha.


Eller dessa.... Mums.

Av Sandra - 21 september 2014 14:59

Igår spenderade jag hela dagen och kvällen i soffan med feber. Vid nio sjönk den som tur var, hade nog aldrig kunnat sova om jag haft så hög feber som jag hade.
La mig rätt tidigt, läste en stund och sen tvärslocknade jag. Jag minns inte att jag släckte lamporna i lägenheten, eller att jag låste dörren men när jag vaknade vid fyra imorse var allting nedsläckt och eftersom jag var själv så kunde ingen annan ha gjort det.

Idag kommer barnen hem, när vet jag inte men det märks väl.
Imorgon är det vardag igen, och jag ska klura ut vad jag och Lucas ska hitta på medan Amelia är i skolan.

Hoppas ni har det bra idag. :)

Ovido - Quiz & Flashcards